Praktisk info

Hvordan du kan booke Du kan booke via Airbnb. Klik her (åbner i nyt faneblad). Har du noget du vil spørge om, før du booker, så skriv bare en hilsen via Airbnbs platform. Betaling sker via Airbnbs platform.
Pris Pris for leje afhænger af periode, varighed og antal gæster.

For at se prisen, kan du indtaste datoer og antal gæster på Airbnbs platform (åbner i nyt faneblad).
Ankomst, afrejse For at se hvad du skal gøre ved ankomst og ved afrejse, læs denne side, brug evt. søgefunktionen øverst til at søge henholdsvis 'ankomst' og 'afrejse'
Ankomst, afrejse, nøgle Før ankomst modtager du en kode og anvisninger til, hvordan du får adgang til et nøglesæt og hvad du skal gøre ved afrejse. På denne måde har du selv adgang til nøglen lige på det tidspunkt der passer dig. Denne information får du fra os via Airbnb.
Ankomst, afrejse, indtjekning, udtjekning
 • Indtjekning er fra klokken 13:00, eller andet hvis aftalt
 • Udtjekning er før klokken 11:00, eller andet hvis aftalt
Sommerhusets størrelse Cirka 110 m2, heraf to annekser.
Antal gæster, senge og ekstra madrasser Der er i alt plads til at sove 9 til 11 personer i sommerhuset, hvis man bruger alle senge og madrasser som beskrevet her:
 • Store soveværelse: en dobbeltseng (180 cm bred) til to personer
 • Lille soveværelse: en dobbeltseng (140 cm bred) til to personer
 • Store anneks: en dobbeltseng til to personer
 • Lille anneks: en enkeltseng til en person
 • Tre gulvmadrasser i fuld størrelse (hvoraf den ene er lidt tyndere) og en madras i juniorstørrelse, 185 x 70 cm, som er en tynd madras. Disse løse madrasser findes i et af soveværelserne eller i et annekserne. De kan placeres som man vil.
Der vil være lagt sengetøj frem senge plus et håndklæde til alle bookede gæster. Håndklæder ligger fremme i det store badeværelse eller i bryggerset. Er der gæster, der skal sove på madras uden seng, så ligger der ekstra sengetøj, dyne, pude i samme værelse som madrassen er placeret.
Spisebord og -stole Der er plads til otte personer omkring spisebordet. Der er 12 spisebordsstole (nogle heraf henter du selv i skuret og i det store anneks). Spisebordsstolene er kun til indendørs brug; men stolene fra skuret kan bruges udendørs (tag dem indenfor, hvis det starter med at regne).

Du kan hente babystol i skuret (ligger i et par gennemsigtige plastikposer). Der er ingen sele.

I det store anneks er der to forlængere til spisebordet (den ene sidder muligvis allerede på bordet). Med dem kan der sidde to eller flere personer mere ved spisebordet.

Inde i huset er to skamler der er lige så høje som spisebordsstolene.

Der står et bord i det store anneks, som kan bruges som ekstra spisebord til seks personer. Du kan selv løfte det ind i stuen (der skal to personer til at løfte det) og tilbage bagefter.
Internet, wifi, tv, chromecast Der er hurtigt wifi. Login-info får du via Airbnb-besked fra os, når du har booket.

Der er tv med chromecast i stuen.
Musik Du kan afspille musik. Hvis du gør det udenfor, skal du senest stoppe kl. 23:00 — du kan fortsætte indenfor med lukkede vinduer. Dette er et hensyn til naboer.
Badeværelser Der er to badeværelser, heraf et med brusebad og gulvvarme.
Køkkenfaciliteter Der er et godt udrustet sommerhuskøkken med fem gryder, to pander, plus almindeligt køkkenudstyr, opvaskemaskine med opvasketabs, kaffemaskine, brødrister, komfur og ovn, mikrobølgeovn (i bryggerset), et køleskab plus et ekstra køleskab med fryser i bryggerset.
Opvaskemaskine Køkkenknive må gerne komme i opvaskemaskinen. Teflon-gryde, -pande, -riskoger samt skærebræt må ikke komme i opvaskemaskinen Hvis man er i tvivl om, hvor noget skal stå, så stil det bare et sted! Undlad at slukke for opvaskemaskinen før den er færdig. Hvis man bruger opvaskemaskinen kort før afrejse, kan man evt. skylle tingene godt af, og så bruge et kort vaskeprogram.
Olie, salt, peber I er velkomne til at bruge af køkkenets madolie, salt, peber og krydderier.
Masser af udendørs plads Grunden er på 1200 m2.
Terrasse, -borde og -stole Der er en stor, delvist overdækket terrasse foran stuen ud til baghaven.

Der står et stort terrassebord med seks stole.

Der står et lille terrassebord fem stole (der er lidt lavere end stolene til det store terrassebord).

Tag ikke de indendørs spisebordsstole udenfor (dog gerne stolene fra skuret).
Varmepumpe, betjening Varmepumpen betjenes ved hjælp af betjeningen der hænger ved siden af køkkendøren. Tag fjernbetjeningen i hånden og stil dig tæt på varmepumpen, peg på den, når du vil bruge fjernbetjeningen.

For basal brug:
 1. Tænd ved hjælp af den røde knap (gør også dette for at aktivere fjernbetjeningen, hvis varmepumpen er tændt via app over internettet)
 2. Tryk på 'Mode'-knappen til der kommer et symbol der viser en sol (forveksl ikke med et symbol der viser en stjerne, der giver kulde)
 3. Skru op og ned for temperatur med pilene
heater
Udluftning af værelser Udluft soveværelse(r) dagligt. Det er vigtigt, også for Jeres egen skyld. Der er ikke automatisk ventilation, som der er i nyere huse. Husk at slukke for varmen, mens der luftes ud.
Varmt vand Tænd selv for vandvarmerene til badeværelserne ved ankomst (find den i bryggseret) og til køkkenet (find den i hjørneskabet). Sluk for begge dele ved afrejse.
Trampolin Der er en nedgravet trampolin. For tiden er den dog uden blød stofkant.
Brændeovn Der er brændeovn i stuen.

Når du lejer sommerhuset følger der en portion brænde med. Brændet står ved siden af brændeovnen sammen med optændingsblokke. Der er tændstikker oven på det hvide skab midt i stuen.

Skal man bruge mere brænde, kan man købe det:
 • Fra nogle af de gårde, der sælger det ud til vejen
 • På det nærmeste byggemarked 7 km væk (Stark, Åkærsvej 2, 8410 Rønde)
 • Eller købe brændebriketter i Dagli' Brugsen i Thorsager 1,7 km væk
Sluk for varmepumpen, hvis du tænder for brændeovnen.

Grundet brandfare bedes du ikke tømme brændeovnen for aske ved afrejse. Bare lad det være som det er. Hvis der er behov for det under opholdet, så kan du bruge bakken i brændeovnen til at smide aske ud mellem nogle buske i haven i god distance fra huset.
Bålplads Der er bålplads i baghaven. Om brænde, se under punktet Brændeovn.
Grill Der er en stor kuglegrill. Brug kun grillen i sikker afstand fra huset, for eksempel på terrassen, længst væk fra huset.

Medbring selv grillkul. Du kan bruge optændingsblokke, se ved siden af brændeovnen.

Grillen og medfølgende udstyr står i skuret.

Grillen rengøres efter brug inden afrejse. Der er er en stålbørste og en stor flad balje, som grillristen kan ligge i blød i (fx efter brug og til næste dag). Du kan bruge vandhanen med den lille slange ved siden af drivhuset.
Myggemiddel På sommeren kan der være myg om aftenen, særligt omkring bålstedet. Overvej at medbringe myggecreme.
Liggestole til haven Der er to liggestole til udendørs brug. Du kan selv hente dem i skuret og returnere dem bagefter.
Brandalarm Der er seks brandalarmer/ røgalarmer serieforbundet på følgende vis.
 • Netværk A.: Stue, store soveværelse, store anneks
 • Netværk B.: Gang, lille soveværelse, lille anneks.
Hvis en alarm aktiveres, så vil de to andre alarmer inden for samme netværk ligeledes aktiveres.

Brandalarmerne/ røgalarmerne blev installeret oktober 2019 og alle batterier er skiftet marts 2021.

Det anbefales, at du selv tjekker at brandalarmerne/ røgalarmerne virker som de skal. Det er dit eget ansvar, at vurdere, hvor meget du vil regne med brandalarmerne/ røgalarmerne.

Vi tjekker jævnligt brandalarmerne for at sikre, at de virker, men vi kan ikke garantere, at der ikke opstår en teknisk fejl eller at batterierne ikke løber tør netop, mens I er der. Vær også selv opmærksom: Når batteriet skal skiftes, vil alarmen afgive lyd hvert 60 sekunder — giv besked til os eller skift selv batterierne, vi betaler udgiften, læg kvittering fra butikken.

Brandalarmer kan naturligvis ikke erstatte sund fornuft. Så vær varsom med brændeovn, stearinlys og anden ild. Lad aldrig brændeovnen stå åben. Lad ikke stearinlys stå tæt ved noget let antændeligt, pust dem forsigtigt ud i god tid inden søvnen melder sig. Husk, du befinder dig i et træhus.
Pulverslukker, ildslukker I gangen, midt i huset, er der en 2-kilos pulverslukker.Betjening, ses også illustration på pulverslukkeren:
 1. Fjern sikringssplitten
 2. Peg mod ilden og tryk på håndtaget
Førstehjælp, flåtfjerner I gangen, midt i huset er der førstehjælpspakke, ekstra plastre og en flåtfjerner.
Kanin Du kan tage dine kaniner med. Kontakt for flere detaljer.
Husdyr Husdyr er ikke tilladt indendørs.
Rygning Rygning er ikke tilladt indendørs. Der er askebæger (udendørs version med låg) og/eller et syltetøjsglas i skuret. Efterlad ikke cigaretskod nogen steder.
Indkøb 1,7 km til Dagli' Brugsen i Thorsager der er åben hver dag 07:00-20:00. Åbningstiderne kan skifte. Adressen er Ryomvej 44, Thorsager, 8410 Rønde. Der er mange indkøbsmuligheder i Rønde, kun 7 km. væk.
Strande 10 km sydpå til Følle Strand og cirka 30 km nordpå til Fjellerup Strand og Bønnerup Strand.
Attraktioner i området Klik på følgende:
Ankomst med Letbane Letbanen standser kun 300 meter fra sommerhuset. Letbanen kører Aarhus-Grenaa. Det tager 45 minutter til Aarhus C. Gå til Midttrafiks website ved at klikke her (åbner i nyt faneblad).
Ankomst med bus Man kan tage bus fra Aarhus og andre steder fra til Thorsager, for tiden med busskifte i Rønde. Du finder stoppestedet ved enten den nordgående vej (ankomst fra Aarhus) eller sydgående vej (afgang mod Aarhus) ud af rundkørslen i Thorsager by.Ruterne ændres til tider.

Det er nemmest at finde ruter og tider via enten:

Rejseplanen (åbner i nyt faneblad) eller

Midttrafiks website (åbner i nyt faneblad).
Ankomst i bil Kør mod Askevej 3, 8410 Rønde.
Afrejse: allervigtigst Allervigtigst inden afrejse, brug almindelig sund fornuft, gør stedet omtrent lige så rent som da ud overtog det.

Efterlad ikke skrald eller andre efterladenskaber (der er skraldespand ud til vejen).

Giv besked, hvis noget er beskadiget uanset om det er din skyld eller ej, så vi kan finde en løsning på det også.
Afrejse: badeværelse, rengøring Du bedes rengøre det store badeværelse, så det er cirka lige så rent, som da I kom. Og hvis du også har brugt det lille badeværelse, så også det.

I det store badeværelse står der en rød spand med sæbe og en engangsklud til aftørring/ vask af håndvask, bord og til sidst gulv. Kluden smides ud inden afrejse. Du har også mulighed for at bruge en gulvklud til gulvet. Gulvkluden er at finde i den røde spand, hvor den også efterlades efter brug.

Ligeledes i store badeværelse står der en sort spand med en engangsklud til aftørring/ vask af toilet. Kluden smides ud inden afrejse.
Afrejse: gulve Du bedes støvsuge i alle de rum, du har opholdt dig i, så der er cirka lige så rent, som da I kom. Støvsugeren står i bryggerset.

Hvis gulvene ikke er beskidte efter støvsugning behøver du ikke gøre mere. Hvis gulvene stadig er beskidte, aftøres de med en fugtig klud efter behov. Brug kun en fugtig klud til trægulvene. De kan ikke tåle at være rigtigt våde. Hvis gulvene bliver våde, tør det da venligst op med det samme, så gulvet ikke tager skade.

Der står en gulvskrubbe i bryggerset, der kan bruges med en gulvklud. Der ligger gulvklude under vasken i bryggerset. Brug gerne den røde spand i badeværelset og lidt universalsæbe der ligeledes står i den røde spand i badeværelset. Efter brug lægges kluden i opvredet tilstand over kanten på spanden.
Afrejse: sengetøj, dyner Ved afrejse bedes du gøre følgende:
 • Tag sengetøj af. Læg det blot i en bunke på gulvet
 • Læg dyner over stole i værelserne, skabslåge eller stolene i stuen, så de kan lufte
Afrejse: sluk for... Du bedes slukke for:
 1. Varmepumpe i stuen
 2. Gulvarme i det store badeværelse
 3. Alle radiatorer
 4. Vandvarmeren for badeværelserne (placeret i bryggerset)
 5. Vandvarmeren i køkkenet (placeret i hjørneskabet i køkkenet)
 6. Al lys — hvis det er mørkt, er du velkommen til at lade det udendørs lys være tændt for at gøre det nemmere for dig
Du skal ikke slukke for det trådløse internet (wifi) eller køleskabene/fryseren.
Afrejse: vinduer og døre Ved afrejse bedes du tjekke at alle vinduer og døre er lukkede og låste. Specielt havedøren fra stuen er nem at komme til at overse, om den er låst, fordi man knapt kan se, om den er låst.

Når så du har aflåst sommerhuset, så beder jeg dig bruge det ene minut, det tager at gå runden om huset og besigtige alle vinduer og tag fat i alle døre, så vi er helt sikre på, at alt er låst.

Husk at lægge nøglesættet i nøgleboksen og låse den — det vil sige, sæt alle tallene til tilfældige numre.